Dorsz w porach

Dorsz w porach
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: biurwa
Proste, szybkie, zdrowe, pyszne

Składniki

  • filet z dorsza, 2 szt.
  • por, 1/3 szt.
  • masło, 1 łyżka
  • koperek, kilka gałązek
  • czosnek, 1 ząbek
  • przyprawa do ryb, szczypta
  • sok z cytryny, 1/2 szt.

Przygotowanie

  1. Filet z Dorsza lekko nacieramy przyprawą do ryb, czosnkiem i koperkiem, skraplamy sokiem z cytryny i odstawiamy na pół godziny.

  2. Na patelnie dajemy odrobinę masła i na to pokrojony drobno pokrojony por, gdy por się lekko zeszkli kładziemy na to filet i rumienimy z jednej strony i potem z drugiej strony na złoty kolor.

  3. Dorsza podałam z "Puree z ziemniaków i selera", oraz "Marcheweczkami z serem feta" i była to symfonia smaku. Oba te przepisy również polecam :)

Komentarze do przepisu (2)

amidalla 23 listopada 2012
Często robię rybki. Ten przepis na pewno wykorzystam:)
Jagoda50 25 listopada 2012
I to jest to co lubię.
Składniki
  • filet z dorsza, 2 szt.
  • por, 1/3 szt.
  • masło, 1 łyżka
  • koperek, kilka gałązek
  • czosnek, 1 ząbek
  • przyprawa do ryb, szczypta
  • sok z cytryny, 1/2 szt.
Składniki