Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w pomidorach"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 544
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1448
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2259
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 544
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1448
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2259
Składniki
Ziemniaki obrać i podgotować. Pokroić je na ćwiartki i obsmażyć na oleju na złoty kolor.
Filety z dorsza umyć, oczyścić z ości, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cebule obrać, pokroić w talarki, obłożyć nimi rybę i wstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Rybę (bez cebuli) ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami i ziemniakami, posypać bazylią, skropić oliwą.
Piec pod nakryciem w temperaturze 220°C przez 30 minut. Posypać świeżymi ziołami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium