Dorsz w pomarańczach

Dorsz w pomarańczach
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Espanol2011
Prosty sposób na szybkie i smaczne danie rybne

Składniki

  • Pomarańcze, 2 szt.
  • filety z dorsza, 4 szt.
  • oliwa z oliwek Extra Virgen Baena
  • cukier

Przygotowanie

  1. (Zanim rozpoczniemy przygotowywanie sałatki) Należy dobrze umyć jedną pomarańczę i zetrzeć jej skórkę. Zachować startą skórkę na zakończenie. Obrać pomarańcze, nie pozostawiając żadnej białej łupiny. Pociąć na kawałki i ułożyć w głębokim naczyniu, aby zachować cały sok. Posłodzić w celu wyeliminowania kwaśności.

  2. Przygotować dorsza, umieszczając jego duże kawałki na patelni. Pozostawić na ogniu aż do uzyskania lekkiej przezroczystości. Następnie podzielić palcami na długie plastry.

  3. Pomieszać z pomarańczą, polać szczodrze naszą oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Przed podaniem, przystroić startą skórką. Otrzymamy pożywne i smaczne pierwsze danie, którym zaskoczymy naszych gości o każdej porze roku.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 24 lutego 2012
Nie masz co robić tylko wypisywać takie głupości.,
Składniki
  • Pomarańcze, 2 szt.
  • filety z dorsza, 4 szt.
  • oliwa z oliwek Extra Virgen Baena
  • cukier
Składniki