Dorsz w płatkach migdałów

Dorsz w płatkach migdałów
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Dodatek płatków migdałów sprawia, że klasyczny obiad z rybą w roli głównej nabiera bardziej wykwintnego charakteru.

Składniki

  • polędwica z dorsza - 400 g
  • płatki migdałów - 100 g
  • jajko - 1 szt.
  • mąka ryżowa - 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na 4 części i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

  2. Kawałki ryby obtaczamy w mące ryżowej, następnie w rozmąconym jajku i płatkach migdałów.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki ryby z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami lub frytkami oraz surówką.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 28 września
Pyszotka:)
Składniki
  • polędwica z dorsza - 400 g
  • płatki migdałów - 100 g
  • jajko - 1 szt.
  • mąka ryżowa - 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Składniki