Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedzonko dla wszystkich, którzy liczą kalorie, nie lubią tłustych potraw lub po prostu lubią czasem zjeść coś super lekkiego. Moi Panowie, którzy są zadeklarowanymi antydietowiczami, pożerali je ze sporą zachłannością :)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kosteczkę.
Twaróg gnieciemy dość drobno widelcem lub porządnie rozkruszamy. Do miski przekładamy rybę, wbijamy jajo, delikatnie łączymy rybę z jajem, wkruszamy twaróg, dodajemy parmezan (ewentualnie), posiekaną cebulę i natkę pietruszki, przyprawy, wyrabiamy masę delikatnie, następnie wsypujemy kaszę mannę i ponownie wyrabiamy aby kasza "rozeszła się" po całości masy. Z całości masy odrywamy niewielkie kawałki i formujemy z nich wałeczki, każdego z osobna zawijamy w folię aluminiową. Folię zwijamy na kształt "papilotów" :) UWAGA: Jeśli masa jest mocno klejąca, formujemy wałeczki dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie.
Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, układamy zawinięta rybę. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Podajemy z ulubionymi dodatkami.