Dorsz w koperku

Dorsz w koperku
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: zabecka
Zdrowe, łatwe i pyszne danie bez tłuszczu. Szybki pomysł na aromatyczną i lekką rybkę. W sam raz dla dbających o linię ale i o zdrowie. Moje dzieciaki zawsze chętnie taką rybkę wcinają. Przepis banalny, ale czasem jak się szuka pomysłu na obiad to dobrze sobie coś takiego przypomnieć.

Składniki

  • Dorsz (filety)
  • świeży koperek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Filety z dorsza obsypać solą, pieprzem i natrzeć delikatnie czosnkiem (nie za dużo, żeby nie zdominować czosnkiem innych smaków).
    Obsypać sporą ilością świeżego koperku i lekko skropić sokiem z cytryny. Zostawić na ok. godzinę w lodówce.
    Przełożyć do rękawa do pieczenia i dodać kilka łyżek wody. Zawiązać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-30 min. zależy od tego jak duże mamy kawałki ryby.
    Nam najlepiej smakuje ze świeżą surówka z marchewki i jabłka.
    Smacznego

Komentarze do przepisu (7)

Nevermore 30 stycznia 2019
Widzę, że dziś Sąsiadka serwuje to, co tygrysy lubią najbardziej ;) Uwielbiam ryby, a dorsz jest jedną z... Czytaj całość »
Widzę, że dziś Sąsiadka serwuje to, co tygrysy lubią najbardziej ;) Uwielbiam ryby, a dorsz jest jedną z najsmaczniejszych. Taki talerzyk, to ja bardzo chętnie biorę, pycha :D
Czasem znajomy przywozi nam pstrągi ze stawów za Rymanowem i też później lądują z przyprawami w piekarniku :)
slodkisentyment 30 stycznia 2019
Uwielbiam dorsza i uwielbiam koperek. To coś dla mnie :)
babcitereskiciasta 30 stycznia 2019
Taka rybka, musi być pyszna.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Dorsz (filety)
  • świeży koperek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
Składniki