Dorsz w aromatycznej panierce wg Karola Okrasy

Dorsz w aromatycznej panierce wg Karola Okrasy
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Przepis z programu "Kuchnia z Okrasą"

Składniki

  • dorsz
  • zielona pietruszka
  • pestki dyni
  • Bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filety dorsza pokroiłam na kawałki, osoliłam i opieprzyłam. Na talerzyku przygotowałam panierkę: bułka tarta, posiekana zielona pietruszka i niezbyt drobno posiekane pestki dyni. Kawałki ryby maczałam w jajku, obtaczałam w panierce i smażyłam po 4 minuty z każdej strony.

  2. Pestki dyni wspaniale chrupią, a pietruszka nadaje cudowny aromat! Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.

Komentarze do przepisu (3)

irma 13 listopada 2012
Pomysł zabieram do ulubionych i zrobię na Wigilię.Pozdrawiam.
USMIECH 15 listopada 2012
Zabieram przepis . Bardzo lubię dorsza , w tej panierce na pewno będzie jeszcze pyszniejszy:-)
alutka50 16 listopada 2012
Wspaniały przepis na panierkę,zrobiłam na tilapii, niebo w gębie!
Składniki
  • dorsz
  • zielona pietruszka
  • pestki dyni
  • Bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
Składniki