Dorsz pod pierzynką

Dorsz pod pierzynką
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Pyszne , zdrowe danie w 30 minut!

Składniki

  • filet z ryby, 2 szt
  • marchew, 4 szt
  • pietruszka, 2 szt
  • cebula, 1 szt
  • seler, 1 szt
  • szczypiorek, 1 pęczek
  • olej do smażenia, 5 łyżek
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • przyprawa do ryb, 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do ok. 180C. Przygotowujemy filet z ryby ( czyścimy , skrapiamy sokiem z cytryny , doprawiamy solą , pieprzem + ew. przyprawą do ryb - ja to robię! ). Marchew , pietruszkę i seler ścieramy na tarce ( na grubych oczkach ). Cebulę i szczypiorek kroimy z drobną kosteczkę.

  2. Rybę zawijamy z folię aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 10min.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przygotowane wcześniej warzywa ( przez kilka minut ).Wyciągamy rybę , odwijamy i układamy na niej warstwę podsmażonych warzyw.Zawijamy i wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 5-7 minut.Wyciągamy.Zjadamy gorące!Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

biurwa 12 września 2012
Wygląda apetycznie i na pewno też tak smakuje :) dodaję do ulubionych i oceniam na 5
enkai 13 września 2012
Blaszka aluminiowa - mniam.
Składniki
  • filet z ryby, 2 szt
  • marchew, 4 szt
  • pietruszka, 2 szt
  • cebula, 1 szt
  • seler, 1 szt
  • szczypiorek, 1 pęczek
  • olej do smażenia, 5 łyżek
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • przyprawa do ryb, 1 szczypta
Składniki