Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz po włosku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Składniki
Czerstwe pełnoziarniste bułki zetrzeć na tarce. Orzechy włoskie posiekać. Rozmaryn i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Patelnię zdjąć z ognia i do rozpuszczonego masła wsypać bułkę tartą, posiekane orzechy włoskie, dodać sok i skórkę z 1 cytryny oraz połowę posiekanego rozmarynu i natki pietruszki. Dokładnie wymieszać.
Płaty oczyszczonego i posolonego dorsza ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na rybę wyłożyć masę orzechową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekać około 25 minut. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać ze skórką z cytryny, sokiem z drugiej cytryny, pozostałym rozmarynem i natką pietruszki oraz drobno posiekaną papryczką chili. Polać oliwą i wymieszać. Mieszanką skropić upieczonego dorsza. Serwować na liściach karbowanej sałaty.
ok. 45 minut.Źródło: Życie na gorąco