Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz po grecku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
Rybę opłucz, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Pokrój na kawałki. Przykryj i odstaw na 20 minut.
Warzywa obierz. Cebule pokrój w plasterki, a resztę jarzyn zetrzyj. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć warzywa. Dodaj przyprawy i wino. Duś ok. 20 minut.
Rybę oprósz maką. Usmaż na reszcie oleju. Trzymaj w cieple, aby nie wystygła. Miękkie warzywa wymieszaj z koncentratem. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Rybę wyłóż na talerze. Przykryj jarzynką. Udekoruj.Źródło: Tina