dorsz pieczony z warzywami mrożonymi

dorsz pieczony z warzywami mrożonymi
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
szybkie i proste danie, zdrowe i pożywne, samo się robi, niskokaloryczne, idealne dla osób na diecie nisko węglowodanowej

Składniki

  • paczka grubych kawałków dorsza
  • paczka mrożonych warzyw np fasolka szparagowa, marchewka, cukinia, kukurydza
  • sól i pieprz
  • olej, woda
  • kilka wiórków masła

Przygotowanie

  1. czynności przygotowawcze:
    rybę i warzywa osobno opłukuję w ciepłej wodzie i zostawiam do rozmrożenia na ok 1 godz.

  2. - naczynie do zapiekania smaruję olejem i nagrzewam piekarnik do 200 stopni
    - rybę skrapiam sokiem z cytryny
    - doprawiam solą i pieprzem dorsza i warzywa
    - rybę układam w naczyniu i skrapiam olejem
    - na rybie i wokół niej układam warzywa, dodaję wiórki masła
    - dodaję ok 0,25 szkl wody
    - naczynie przykrywam pokrywką lub folią aluminiową i wkładam do piekarnika
    - piekę ok 40 min.
    - na sam koniec można ściągnąć pokrywkę/ folię i na termoobiegu przyrumienić przez 5 min.


Składniki
  • paczka grubych kawałków dorsza
  • paczka mrożonych warzyw np fasolka szparagowa, marchewka, cukinia, kukurydza
  • sól i pieprz
  • olej, woda
  • kilka wiórków masła
Składniki