Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dorsz, mało wymagający - idealne danie obiadowe.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Składniki
Rybę lekko oprószyłem solą i pieprzem, piekłem 20 minut w temperaturze 70 stopni.
W tym czasie pokroiłem kilka ząbków czosnku (u mnie 4) na talarki i podsmażyłem na złoto. Czosnek odłożony na później a na tej samej patelni udusiłem paprykę pokrojoną w paski, przyprawiłem solą i pieprzem.
Dorsza ułożyłem na duszonej papryce, posypałem czosnkiem i pietruszką. Jako surówkę dorzuciłem sobie pół pomidora, ponieważ pasował mi kolorystycznie :D