Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz na warzywach"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 71
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 71
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Filety z dorsza opłucz, osusz, podziel na porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw w chłodne miejsce. Cytrynę sparz, pokrój w plastry.
Czosnek oraz cebulę obierz. Cukinię razem z pomidorami umyj, wytrzyj do sucha. Czosnek posiekaj, wymieszaj z oliwą. Cebulę oraz cukinię pokrój w plasterki.
Wszystkie warzywa oraz plasterki cytryny ułóż na spodzie żaroodpornej formy. Posyp je solą i pieprzem. Na nich rozłóż kawałki ryby.
Całość obficie skrop czosnkową oliwą i podlej bulionem.
Formę przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz około 35 minut. Koperek opłucz, osusz, grubo potnij. Posyp nim gotowe danie.
50 min, porcja: 295 kcal, cena porcji: 4,95 zł.</strong>Źródło: Naj