Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1634
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 81
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1634
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 81
Składniki
Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Filety z dorsza opłucz, osusz. Masło utrzyj na puszystą masę. Utarte masło wymieszaj z bułką tartą i serem oraz posiekanymi ziołami. Dopraw pieprzem i solą. Rybę ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj masą ziołową. Piecz w 180 st.
W czasie gdy ryba się piecze (około 35 minut), przygotuj jarzynkę. Warzywa umyj, osusz, oczyść. Pomidory ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem lub czubkiem noża. Włóż do bardzo gorącej wody. Po minucie wyjmij i obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki, miąższ oczyść z pestek.
Papryki, cukinie oraz bakłażan drobno potnij. Usmaż na oleju. Pod koniec dodaj pomidory. Jarzynkę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Podawaj z rybą.Źródło: Tina