Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz faszerowany"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1223
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12489
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1223
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12489
Składniki
Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i włóż do lodówki na około pół godziny.
Cebulę obierz z łupin i pokrój w piórka. Pap rykę umyj i potnij w cienkie paski. Oliwki i suszone pomidory poszatkuj na plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, do- daj paprykę, oliwki i pomidory. Dopraw solą i pieprzem.
Nałóż farsz na filety i zwiń je w roladki.
Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 30 minut w piekar niku nagrzanym do 200°C.
Podawaj z ryżem z kurkumą.Źródło: Telemax