Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemski smak dorsza w ogóle go nie przyprawiając :)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć poszatkowaną cebulę, czosnek przez praskę.
Przesmaż około 2 minuty. Dodaj imbir przeciśnięty przez praskę, po sporej łyżeczce kurkumy, curry i papryki słodkiej. Dodaj chili i kmin rzymski po szczypcie do smaku. Chwilę przesmaż przyprawy by wydobyć z nich smak i aromat.
Zalej bulionem (*Jeśli akurat nie masz bulionu, łatwo możesz zastąpić go dobrej jakości wegetariańskim koncentratem bulionu i wodą) i doprowadź do wrzenia. Dodaj mleko kokosowe, zagotuj.
Zmniejsz ogień i połóż na curry dorsza pokrojonego w równą nie za małą kostkę. ( Przed położeniem ryby możesz opcjonalnie zblendować curry na gładko)
Duś pod przykryciem ok. 10 minut, po 5 minutach delikatnie obróć rybę.
W między czasie gdy dorsz będzie dochodził i nabierał aromatów przygotuj makaron. Makaron chiński zalej wrzątkiem na 3 minuty.
Serwuj w miseczkach, posyp prażonym sezamem. Jedz pałeczkami