Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Składniki
• 25 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena ok. 18 zł
Doradę spraw (oczyść z łusek i wypatrosz). Opłucz, dokładnie natrzyj solą (z wierzchu i w środku), skrop sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw na 2–3 godziny do lodówki. Do środka ryb włóż po łyżeczce masła ziołowego i upiecz je na grillu z obydwu stron albo w folii w piekarniku (ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni).
Przygotuj masło ziołowe. Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ziołami, pieprzem i solą. Wymieszaj. Podawaj dorady z masłem ziołowym i z opiekanymi ziemniakami lub frytkami.
Aby skrócić czas grillowania ryby, natnij skórę i mięso nożem. Warto użyć specjalnej siatki do grillowania, by przy przewracaniu dorada się nie rozpadła.Źródło: Show