Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy rosół z kluseczkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Umytą wołowinę zalewamy zimną wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia. Po 30 minutach dodajemy oczyszczoną, sprawioną kurę, gotujemy na małym ogniu.
Cebulę obieramy, kroimy, przypiekamy na patelni bez tłuszczu. Jarzyny obieramy, myjemy. Razem z cebulą i wszystkimi przyprawami wrzucamy do rosołu. Gotujemy jeszcze 40-50 minut. Miękkie mięso wyjmujemy, rosół przecedzamy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Makaronów Polskich. Rozdzielamy na talerze, zalewamy gorącym rosołem, posypujemy natką pietruszki.
Mięso można zużyć do przyrządzenia pierogów, pasztecików, a jarzyny do sałatek.
Czas przygotowania 100 minut. Cena jednej porcji około 2,50 złŹródło: Rewia