Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gyros z frytkami, surówką i lekko pikantnym sosem. Domowy fast food w najlepszym wydaniu!
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 89
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 89
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso kroimy bardzo cienko. Najlepiej zrobić to, gdy jest lekko zamrożone. Ostrym nożem ścinamy cienkie paski. Mięso mieszamy z olejem i przyprawą. Odstawiamy do marynowania na kilka godzin. Wyciągamy z lodówki na co najmniej 30 minut przed przyrządzeniem. Mięso smażymy na dość dużym ogniu, co jakiś czas mieszając. Powinno lekko się przypiec - wtedy wołowina ma najlepszy smak! Surówka: Kapusty siekamy, marchew ścinamy na tarce. Dodajemy kukurydzę, olej, ocet, sól, cukier. Mieszamy dokładnie. Doprawiamy mocno pieprzem. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia. Frytki: Ziemniaki kroimy, dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smażymy. Przed poddaniem solimy. Sos: Składniki na sos mieszamy.