Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki podawane z brązowym ryżem i brokułem smakują wybornie
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę zamoczoną w mleku, jajko, posiekaną w drobną kostkę cebulę, sól, pieprz i bazylię. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kuleczki. Klopsiki podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Wyjmujemy klopsiki na talerz.Tłuszczu nie wylewamy. Patelnię po smażeniu klopsów podlewamy przecierem z pomidorów (mój przecier jest dość rzadki) w przypadku przecieru ze sklepu podlewamy najpierw wodą. Czekamy aż się zagotuje i wtedy dodajemy chili, paprykę ostrą, sól i pieprz. Na koniec dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł gotujemy al dente Życzę Smacznego i zapraszam do zapoznania się z pozostałymi przepisami na moim profilu. ;)