Domowe paluszki rybne z miętową pastą z groszku.

Domowe paluszki rybne z miętową pastą z groszku.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Przepis zaczerpnęłam z książki .Jamiego Oliversa,. Bardzo smaczne połączenie ryby i pasty z groszku,serdecznie polecam:)

Składniki

  • filety z dorsza 60dkg
  • groszek konserwowy
  • DO PANIERKI
  • mąka 5 łyżek
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • skórka otarta z cytryny
  • pieprz i sól
  • jajka 2-3 szt
  • Bułka tarta
  • garść świeżej mięty
  • Sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • Ketchup pikantny
  • masło klarowane lub olej.

Przygotowanie

  1. Dorsza pociąć w kilku centymetrowe paski o szerokości 1,5 cm.

    Mąkę wymieszać z papryką,skórką cytrynową,pieprzem i solą.

    Paluszki obtoczyć w mące,roztrzepanych jajkach i tartej bułce.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

    Osobno przygotować pastę z groszku.
    Groszek z puszki odcedzić i zblendować tak by były grubsze kawałki,dodać posiekaną miętę,sok z cytryny oraz pieprz i sól.
    Wymieszać .

    Podawać z ketchupem,pastą z groszku i pieczywem lub ziemniakami.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

Bellapi 22 sierpnia 2017
Kocham rybę już wiem co jutro będzie na obiad
GREGORHSPEED 23 sierpnia 2017
Mniam <3
Nevermore 24 sierpnia 2017
To jest to. Rybka zawsze i wszędzie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filety z dorsza 60dkg
  • groszek konserwowy
  • DO PANIERKI
  • mąka 5 łyżek
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • skórka otarta z cytryny
  • pieprz i sól
  • jajka 2-3 szt
  • Bułka tarta
  • garść świeżej mięty
  • Sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • Ketchup pikantny
  • masło klarowane lub olej.
Składniki