Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują dużo lepiej niż te z fast-foodów a przede wszystkim wiemy, co jest w środku ;)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Składniki
Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy ją do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem oraz wlewamy łyżkę sosu Worcestershire. Dodajemy również 1 jajko. Wszystko starannie mieszamy.
Do miseczki nalewamy wodę, maczamy w niej ręce i mokrymi dłońmi formujemy burgery. Każdego burgera po uformowaniu nacinamy nożem wzdłuż i w poprzek (żeby nie pękał podczas smażenia).
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Bułki kroimy na pół i kładziemy na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. To sprawi, że będą chrupiące i pachnące.
Sos: Do miseczki wlewamy 2 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy.
1 połowę bułki smarujemy sosem miodowo-musztardowym, drugą majonezem. Układamy sałatę, burgery i pokrojone w plastry pomidory.
Tak przygotowanego burgera możemy przekłuć patyczkiem do szaszłyków - będzie ładniej się prezentował.
Smacznego :)