Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,70 zł.
Ryż gotuję na sypko. Grzyby czyszczę, kroję na małe kawałki i razem z posiekanymi cebulami duszę na maśle. Dodaję ryż, drobno pokrojoną pieczeń, natkę, pieprz, sól, mieszam.
Z kapusty wycinam głąb. Główkę gotuję 2 minuty, odcedzam i zdejmuję liście. Na każdy nakładam porcję farszu i ścisło zwijam. Dno garnka wykładam resztą liści. Układam na nich obrane ze skórki i pokrojone pomidory, a potem gołąbki.
Dolewam półtorej szklanki bulionu i duszę godzinę. Z masła i mąki robię zasmażkę, dodaję resztę bulionu, pomidory z garnka, śmietanę i gotuję, aż powstanie sos do gołąbków.Źródło: Rewia