Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe gazpacho"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3146
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 250
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3146
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 250
Składniki
Obrać cebulę i ogórki, oczyścić paprykę. Cebulę posiekać, pomidory, ogórki i paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą. Sok pomidorowy wymieszać z sokiem z cytryny, octem winnym i 4 łyżkami oliwy, doprawić. Warzywa włożyć do wazy i zalać sokiem pomidorowym. Chłodzić przez co najmniej godzinę.
Na patelni rozgrzać oliwę i lekko przesmażyć kromki chleba. Gazapacho przelać do misek, udekorować listkami oregano, podawać z chlebem.
Gazpacho ma tyle wersji, ile gospodyń jest w Hiszpanii. Nie musisz trzymać się ściśle przepisu, śmiało eksperymentuj z przyprawami.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium