Domowe Buritos

Przepis dnia 2009-11-27
Domowe Buritos
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Jesli ktoś lubi fast foody to zapewniam że ten jest pyszny ale zdrowy bo domowy :)

Składniki

  • cebule, 3
  • papryki - różene olory, 3
  • piersi z kurczaka, 2
  • placki buritos, 4
  • liście sałaty rzymskiej, 4
  • pasty pomidorowej, 250 ml
  • Sos czosnkowy, do samku
  • sól, pieprz, przyprawa meksykańska, do smaku

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy na pół i następnie w raczej grubsze pół-plasterki. To samo czynimy z papryką po uprzednim umyciu i wydrążeniu gniazd nasiennych. Cebulę i paprykę smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Kurczaka myjemy suszymy i kroimy w drobną kostkę oprószamy solą, pieprzem i mieszanką meksykańską. Następnie smażymy na osobnej patelni. Gdy kurczak osiągnie złoty kolor dodajemy do niego pastę pomidorową. Smażymy razem OK. 10 minut i następnie dodajemy do warzyw i mieszamy wszystko razem Placek Buritos podgrzewamy w kuchence mikrofalowej. Następnie układamy na nim liść sałaty, nastepnie przygotowany farsz i polewamy sosem czosnkowym. Zwijamy jak na załączonym zdjęciu albo jak komu wygodniej 

Komentarze do przepisu (6)

agniesia76 24 lipca 2009
ja zrobiłam swoje placki buritos drogie są w sklepach) i naprawdę dobre wyszły pierwszy raz robiłam, pycha... Czytaj całość »
ja zrobiłam swoje placki buritos drogie są w sklepach) i naprawdę dobre wyszły pierwszy raz robiłam, pycha pycha i jeszcze raz pycha
moniaaaa 27 listopada 2009
do ulubionych:)
anulkaD 08 stycznia 2010
do agniesia76; poprosimy o przepis na te placuszki:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • cebule, 3
  • papryki - różene olory, 3
  • piersi z kurczaka, 2
  • placki buritos, 4
  • liście sałaty rzymskiej, 4
  • pasty pomidorowej, 250 ml
  • Sos czosnkowy, do samku
  • sól, pieprz, przyprawa meksykańska, do smaku
Składniki