Domowe burgery z grilla.

Domowe burgery z grilla.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Burgery wieprzowe pieczone na grillu.

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 50 dag
  • bułka tarta 4 łyżki
  • jajko 1 sztuka
  • czarny pieprz do smaku
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • cebula połowa
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem, przyprawami i drobniutko pokrojoną cebulą. Z mięsa formujemy burgery i wykładamy na grilla. Pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Gotowe kotlety podajemy z pieczywem i sosem czosnkowym.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 05 maja
pyszotka:)
fafiatko 05 maja
Smakowicie wygladaja!
helenapon 06 maja
Zawsze smakują.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone wieprzowe 50 dag
  • bułka tarta 4 łyżki
  • jajko 1 sztuka
  • czarny pieprz do smaku
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • cebula połowa
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • sól do smaku
Składniki