Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe burgery"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Składniki
Zmiel drobno wołowinę i wieprzowinę. Przełóż mięso do miski. Dodaj jedną obraną i posiekaną cebulę. Masę dopraw solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj posiekane zioła.
Masę starannie wyrób. Zwilżonymi wodą dłońmi formuj cztery duże kotlety. Ułóż je na pokrytej folią aluminiową tacce. Odstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Na patelni rozgrzej olej z masłem. Ostrożnie układaj przygotowane kotlety i smaż z dwóch stron po około 8 minut. Bułki sezamowe przekrój na połówki, włóż do piekarnika i krótko opiecz.
Na spodach bułeczek układaj kolejno liście sałaty, pokrojone w plasterki pomidory oraz usmażone kotlety. Na kotletach rozłóż plasterki ogórka i krążki drugiej cebuli. Przykryj wierzchami z sezamem.
czas ok. 45 min; porcja – 520 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety