Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza jarska na ciepło.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 163
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 163
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę przesiać, dodać pokruszone drożdże, sól, olei i ciepłą wodę. Zagnieść ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
W międzyczasie pokroić w talarki pieczarki a paprykę i cebulę w paski.
Ciasto ponownie zagnieść uformować placek. Posmarować pomidorami. Rozłożyć pieczarki, cebulę i paprykę. Posypać odrobiną żółtego sera. Na koniec zrobić kleksy z pozostałych pomidorów.
Piec w rozgrzanym piekarniku (piekę z termoobiegiem) do około 200 C 10 -12 minut.