Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pizza , którą łatwo przygotować w domu. Wykorzystujemy zawartość z lodówki. Zawsze w lodówce coś się znajdzie aby taką pizzę przygotować. Polecam
blaszka, miska, szklanka o poj. 250 ml, widelec, nóż,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Oto link mojego ciasta na pizzę ; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-ciasto-na-pizze,1999181,bozena1960.html. Z tej porcji ciasta wychodzą dwie blaszki o średnicy 29/ 34 cm. Ciasto po wyrobieniu i wyrośnięciu rozciągamy na blaszce , smarujemy całość ketchupem. Rozkładamy ulubione składniki u mnie to plasterki szynki, salami , ogórki konserwowe pokrojone w plasterki, papryka czerwona oczyszczona z gniazd nasiennych i pokrojona w paski . Całość posypana startą mozzarellą . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i pieczemy 10 minut. Smacznego
Ciasto rozłożyć na blaszkę.
Rozłożenie przygotowanych składników.
Rozłożenie sera.
Pizza gotowa do spożycia.