Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi drożdżowego placka z serem i ulubionymi dodatkami?! Mowa oczywiście o pizzy! A wiecie, że w domu można zrobić pizzę, która nie jest wcale gorsza od tej z pizzerii? Spróbujcie koniecznie mojego przepisu na dobre ciasto! :-)
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 59
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 52
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 59
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 52
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, cukier, sól, zioła i wodę. Całość zagniatamy, po chwili dodajemy oliwę. Ciasto zagniatamy przez co najmniej 5 minut (można za pomocą miksera z hakami do ciasta drożdżowego). Odstawiamy w ciepłe miejsce na czas przygotowania składników. Ciasto na pizzę rozciągamy na blasze. Smarujemy ulubionym sosem i nakładamy ulubione dodatki ( u mnie mozzarella w kulce i tarta, pomidory, surowe pieczarki, kukurydza, szynka). Pizzę wkładamy do piekarnika i ustawiamy temperaturę 250ºC (pizzę wkładamy do zimnego piekarnika). Pieczemy przez 20 minut.