dietetyczne mielone z warzywami

dietetyczne mielone z warzywami
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
lekkie, łatwe w przygotowaniu, dietetyczne, zdrowe, pożywne

Składniki

  • mielone wołowe lub drobiowe, 0,5 kg
  • cebula, 2 szt
  • papryka zielona, czerwona lub żółta, 0,5 szt
  • fasola szparagowa (mrożona0, 0,5 paczki
  • pomidory w puszcze, ok. 0,5 puszki
  • przyprawy: sól, zioła prowansalskie, papryka ostra, vegetta, do smaku

Przygotowanie

  1. do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę (nie używamy żadnej oliwy czy innego tłuszczu), natychmiast wrzucamy uformowane w drobne kuleczki mięso mielone. Przyprawiamy ziołami, papryką ostrą i vegettą.

  2. Kiedy mięso się przysmaży, dodajemy fasolę szparagową i liść laurowy, podlewamy niewielką ilością wody. Kiedy fasola zmięknie dodajemy obraną i pokrojoną paprykę i pomidory w puszcze, jeszcze chwilę dusimy potrawę pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Jeśli lubimy ryż, makaron, ziemniaki, kaszę też dobrze smakuje.

Składniki
  • mielone wołowe lub drobiowe, 0,5 kg
  • cebula, 2 szt
  • papryka zielona, czerwona lub żółta, 0,5 szt
  • fasola szparagowa (mrożona0, 0,5 paczki
  • pomidory w puszcze, ok. 0,5 puszki
  • przyprawy: sól, zioła prowansalskie, papryka ostra, vegetta, do smaku
Składniki