Dietetyczne kotleciki z łososia

Dietetyczne kotleciki z łososia
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
drogie
Pieczona ryba jest pyszna, ale szybko może się znudzić. Alternatywą mogą być takie kotleciki, smażone na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowego) lub w ogóle bez niego:). Dzięki temu są lekkie i zdrowe.

Składniki

  • 300g filetu z łososia
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

  1. Filet z łososia i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. W misce dokładnie mieszamy łososia, koperek, cebulę, mąkę jajko, sól i pieprz.

  2. Na rozgrzanej patelni teflonowej wysmarowanej 2 łyżkami oleju (można pominąć) wykładamy po łyżce przygotowanej masy, rozgniatamy ją formując cienkie kotleciki. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.

Komentarze do przepisu (2)

smaker 01 lutego 2017
Łososia możemy jeść w każdej postaci :)
gochna55 02 lutego 2017
Takie placuszki można robić z każdej ryby. SĄ pyszne.
Składniki
  • 300g filetu z łososia
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju do smażenia
Składniki