Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Diabelskie skrzydełka"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 511
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 511
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę, sól, paprykę, pieprz czarny i cayenne wsypujemy do dużej torebki i energicznie potrząsamy do wymieszania się składników. Do głębokiego garnka wlewamy olej do wysokości 5 cm. Podgrzewamy do 180°C.
Do torebki wkładamy cztery kawałki kurczaka i potrząsamy, by przyprawy oblepiły mięso. Następnie ostrożnie wkładamy do garnka z rozgrzanym tłuszczem i smażymy, aż uzyskamy złoty kolor (około 12-15 minut). Wyjmujemy kawałki i układamy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące, najlepiej z majonezem lub serowym dipem (przepis na stronie 25).Źródło: Świat Seriali