Dewolaje z fasolką szparagową

Dewolaje z fasolką szparagową
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne roladki z warzywną niespodzianką w środku.

Składniki

  • Filet z kurczaka 2 szt.
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Ser żółty 4 plastry
  • Ryż 2 woreczki
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, usuwamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ryż gotujemy, odcedzamy i doprawiamy curry.

  2. Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Jeśli jest gruby przecinamy w pół. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Oprószamy pieprzem i solą.

  3. Na każdy płat mięsa kładziemy plasterek sera i kilka strączków fasolki. zawijamy w rulony. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

  4. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki na małym ogniu z każdej strony po kilka minut na złoto.

Składniki
  • Filet z kurczaka 2 szt.
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Ser żółty 4 plastry
  • Ryż 2 woreczki
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry
Składniki