Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w płaty(powinno ich być 4),rozbić i natrzeć solą i pieprzem
Miękkie masło podzielić na 4 części i ułożyć po środku każdego filetu
Filety zwinąć tak, aby nie było żadnych dziur. W przeciwnym razie podczas smażenia masło wypłynie. Filety zwijać podobnie jak gołąbki
Każdego dewolaja obtoczyć z każdej strony w mące, następnie w roztrzepanym i przyprawionym jajku i w bułce tartej
Przygotować głęboki garnek i rozgrzać w nim olej. Wkładać do niego dewolaje tak, aby całe zanurzyły się w oleju. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.
Jeśli ogień będzie zbyt duży dewolaje będą surowe w środku, mimo,iż z zewnątrz będą usmażone