Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Devolaje z mozzarellą"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Filety z kurczaka umyj, osusz, przekrój na pół (aby powstały 4 porcje). Połóż na nie przeźroczystą folię i delikatnie rozbij, np. trzonkiem noża na cienkie płaty. Każdy oprósz solą oraz pieprzem.
Ser mozzarella przekrój na 4 plasterki. Posiekaj koperek i natkę pietruszki. Na każdy płat połóż plasterek sera, posyp koperkiem oraz natką, zwiń mięso.
W miseczce roztrzep jajko. Na drugi talerz wsyp bułkę tartą. Kotlety zanurzaj w jajku, potem obtocz w bułce tartej. Rozgrzej olej. Smaż kotlety na małym ogniu, na złoty kolor i od razu serwuj.
Podaj z ziemniakami oraz surówką. Zamiast mozzarelli możesz użyć dowolnego sera żółtego. Do bułki tartej możesz dodać trochę pokruszonych płatków kukurydzianych lub mielonych orzechów.
Porcje 4 Przygot. 25 min Cena 3,30 zł Kalorie 235 kcal
<strong>Małgorzata Łątka z Burzyna</strong>Źródło: Takie jest życie