Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatny krem z papryki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Obraną marchew i oczyszczonego pora drobno pokrój, po czym ugotuj razem z soczewicą.
W tym czasie przygotuj paprykę: natrzyj ją oliwą i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gdy ostygnie, obierz ją ze skórki, usuń pestki i pokrojoną dorzuć do garnka. Dopraw solą oraz pieprzem i gotuj kilka minut.
Zmiksuj zupę i udekoruj kremówką oraz rozmarynem.Źródło: Kurier TV