Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatny krem z cukinii"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 76
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 76
Składniki
55 min • Porcja 200 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 4 porcje
Cebule obieram i kroję w cienkie paseczki, podsmażam na rozgrzanej oliwie. Dodaję pokrojony w plasterki seler naciowy, chwilę smażę razem. Następnie wrzucam czosnek (zmiażdżony), mieszając znów chwilę smażę, zdejmuję z ognia.
Ziemniaki obieram, kroję w kostkę. Zalewam gorącą wodą, lekko solę. Gotuję 10 min. Dodaję cukinię pociętą w dużą kostkę oraz przesmażone cebule z selerem. Gotuję wszystko do momentu, aż ziemniaki zrobią się miękkie.
Wlewam śmietanę, miksuję blenderem zupę na krem. Na koniec doprawiam całość solą i pieprzem.
<strong>Aleksandra Szoda z Porajowa</strong>Źródło: Kobieta i życie