Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna tarta francuska"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 1/2 szkl. cukru, 1 torebkę cukru waniliowego, 1 jajko oraz masło. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Rabarbar oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Resztę cukru oraz cukru waniliowego wymieszaj mikserem ze śmietaną, pozostałymi jajkami i proszkiem budyniowym. Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Spód i brzegi wylep ciastem. Ponakłuwaj je widelcem, aby nie wybrzuszyło się podczas pieczenia.
Spód tarty posyp tartą bułką, oraz kawałeczkami rabarbaru. Zalej masą śmietanowo-jajeczną. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 55 minut.Źródło: Tina