Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "De volaille z kurczaka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Każdy lekko rozbij przez folię, aby nie rozerwać mięsa. Oprósz je lekko solą i pieprzem, nakryj i odstaw w chłodne miejsce.
Przygotuj farsz do kotletów: pokrój topiony serek, drobniutko posiekaj natkę. Oba włóż do miski. Dodaj masło i utrzyj całość na gładki krem. Wsyp starty żółty ser, wymieszaj, przypraw solą oraz pieprzem.
Na każdy plaster mięsa połóż trochę farszu. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką. Na talerzu roztrzep jajko, na drugi talerz wsyp bułkę tartą. Każdy kotlet zanurzaj w jajko, potem w bułce tartej.
W małym, ale głębokim rondelku rozgrzej 250 ml oleju. Na gorący tłuszcz kładź porcjami przygotowane kotlety i smaż na złoty kolor.
Wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty. Podaj z ziemniakami, frytkami oraz sezonową surówką.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 7. Cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie