Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pomysł na szybki obiad. Bardzo zresztą smaczny. Polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Lekko rozmrożoną polędwiczkę pokroić na plasterki. Gdy jest nieco rozmrożona łatwo się ja kroi. Warzywa umyć, obrać, drobno pokroić. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Następnie wrzucić warzywa i mięso. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. W razie potrzeby wlać szklankę wody. Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Dusić do miękkości warzyw i mięsa. Proces duszenia powinien się zmieścić w granicach 30 - 40 minut. Gdy danie będzie gotowe nabrać chochelką nieco wywaru. Wymieszać go ze śmietaną. Tak przygotowaną śmietanę wlać do gotowego już dania. Wymieszać i gotowe. Obiad podałam z ryżem, który w trakcie duszenia ugotowałam.