Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe z lekko azjatycką nutą. Serdecznie polecam.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 178
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 58
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 178
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 58
Składniki
Cebulę, czosnek, papryczkę chilli drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać drono pokrojone mięso z indyka i obsmażyć z obu stron. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, 1/2 pęczka natki pietruszki i przyprawy. Dusić dalej pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerze nakładać najpierw umytą sałatę, a następnie ryż. Danie wieńczy oczywiście indyk w pomidorach, który należy posypać resztą pietruszki.