Danie z batatów i tatara

Danie z batatów i tatara
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: konhambos
Szybki obiad jednogarnkowy, gotowy w ciagu 25 minut, bardzo smaczna kompozycja batatów , tatara, pomidorów, papryki i czerwonej fasoli. Lekko slodko-pikante danie, udekorowane topionym serkiem i tarta mozzarella.

Składniki

  • 300 g batatów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka płatków chili
  • 1 łyżka oleju
  • 250 g tatara
  • ½ łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu)
  • sól i pieprz
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 g pomidorów w puszcze
  • 200 g czerwonej fasoli
  • ser topiony
  • mozzarella (tarta)

Przygotowanie

  1. Obrane bataty i papryke pokroic na male kawalki, cebule pokroic w drobna kostke.
    Podsmayc tatara na oleju, dodac cebule, czosnek i platki chili, doprawic papryka, kuminem, sola i pieprzem.
    Dodac bataty, papryke, pomidory z puszki i bulion, gotowac przez 15 minut. Na koniec dodac czerwona fasole przeplukana w wodzie i gotowac jeszcze przez chwile.

  2. Podawac udekorowane serem topionym i tarta mozzarella.

Komentarze do przepisu (14)

BEATA1978 20 sierpnia 2018
Super danie. Sezonowe warzywa, mięso, czego chcieć więcej.
fafiatko 20 sierpnia 2018
Bardzo smaczna kompozycja warzyw z miesem!!!
SlodkoSlodka83 20 sierpnia 2018
Jak zawsze bardzo smacznie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g batatów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka płatków chili
  • 1 łyżka oleju
  • 250 g tatara
  • ½ łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu)
  • sól i pieprz
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 g pomidorów w puszcze
  • 200 g czerwonej fasoli
  • ser topiony
  • mozzarella (tarta)
Składniki