Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący posiłek na bezmięsny obiad lub kolację na ciepło. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 96
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 96
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. To samo zrobić z porem. Gdy warzywa są już przygotowane, rozgrzać olej na patelni. Wrzucić cebulę i zeszklić. Potem kolejno dodawać paprykę, czosnek, por, pomidory z puszki i dusić chwilę pod przykryciem. Dodać osączoną soczewicę oraz przyprawy. Mieszać. Gdyby danie zrobiło się zbyt gęste, dolać szklankę wody. Dusić 20-25 minut. Podawać na ciepło.