Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak tą potrawę nazwaliśmy w naszym domu. Wyróżnia się smakiem i aromatem. Często pojawia się na naszym stole.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 314
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1540
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 314
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1540
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić i lekko obgotować.
Mięso umyć i pokroić na kawałki.Usmażyć je w dużym rondlu na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, pieczarki i starte na tarce o dużych oczkach marchewki, pietruszki i seler. Chwilę dusić mieszając całość. Dodać wodę w której gotowały się pieczarki i wsypać całą przyprawę chińską. Dodać sól i pieprz. Dusić do miękkości mięsa i warzyw. W razie potrzeby dolać gotowanej wody.
Ugotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na talerze nakładać najpierw ryż, a następnie mięso z warzywami.