Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie, które przygotujesz w kilka chwil. Ziemniaki, mięso, warzywa, a to wszystko podane w jednym naczyniu, czy nie brzmi to cudownie?
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
1. Mięso kroję w kostkę, przekładam do miski, doprawiam przyprawą Gyros, następnie smażę na rozgrzanym oleju.
2. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w paseczki, ogórki kroje w pół plasterki, warzywa łączę z mięsem.
3. Ziemniaki obieram, kroję w ćwiartki, myję, przekładam do miski, wsypuję przyprawę do ziemniaków, paprykę słodką, sól, wlewam oliwę i mieszam. Ziemniaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Ziemniaki po upieczeniu układam w naczyniu a obok układam mięso z warzywami. Danie gotowe, podaję z ulubionym sosem. 5. Smacznego.