Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa na niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1267
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1267
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Jak mięso jest już miękkie układamy w naczyniu.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i przyżywmy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki papryki. 5. Pod koniec prużenia wlewamy przecier, ketchup, ocet i doprawiamy chili oraz czosnkiem.
6. Sos z pieczarkami i papryką układamy na mięsie. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.