danie jednogarnkowe meksykańskie

danie jednogarnkowe meksykańskie
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: efkam
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)

Składniki

  • cebula
  • mieszane mięso mielone, 50 dag
  • czerwona papryka
  • fasola czerowna
  • zielona fasolka mrożona
  • kukurydza

Przygotowanie

  1. Mielone mięso uformuj w klopsiki, smaż 10 min, często obracając.

  2. Cebulę obierz, posiekaj, smaż na oleju.

  3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę,pomidory. Jeśli lubisz możesz dodać marchewkę.

  4. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką

  5. Przykryj i duś ok. 10 min.

  6. Można podawać posypane tartym żółtym serem z pieczywem.

Komentarze do przepisu (3)

Smynio 02 stycznia 2010
brakuje chyba kilku składników - nie są podane wszystkie - kolejny Twoj przepis tak ma - chyba musisz inaczej... Czytaj całość »
brakuje chyba kilku składników - nie są podane wszystkie - kolejny Twoj przepis tak ma - chyba musisz inaczej podawac skladniki. Przepis swietny :)
elka988 22 września 2010
a te białe kulki to co? wygląda trochę na czosnek,, czyż tak?
elka988 22 września 2010
I jeszcze jedno putanko, Czy zalewamy jakimś wywarem to danie?
Składniki
  • cebula
  • mieszane mięso mielone, 50 dag
  • czerwona papryka
  • fasola czerowna
  • zielona fasolka mrożona
  • kukurydza
Składniki