Danie Generała

Danie Generała
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z fasolą również może nas pod względem smakowym mile zaskoczyć

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • Opakowanie fasoli Jaś
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka

Przygotowanie

  1. 1. Fasolę moczymy w wodzie, najlepiej na całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie
    2. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę
    3. Doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju

  2. 4. Na drugiej patelni typu wok prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę
    5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki
    6. Następnie dodajemy fasolę, podlewamy wodą, wlewamy przecier pomidorowy i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody

  3. 7. Na koniec łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy
    8. Danie gotowe
    9. Smacznego

Komentarze do przepisu (6)

Pyszne danie jednogarnkowe.:)
Nevermore 27 maja
O QRCZE :D
Takich kombinacji nie znałem, więc warto wypróbować :) A jakiego to generała, hmmm? Chyba nie tego... Czytaj całość »
O QRCZE :D
Takich kombinacji nie znałem, więc warto wypróbować :) A jakiego to generała, hmmm? Chyba nie tego w czarnych okularach ;p
klaudia11098 wczoraj, o 22:07
Bardzo dobre :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • Opakowanie fasoli Jaś
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
Składniki