Danie chińskie

Przepis dnia 2012-09-12
Danie chińskie
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Szybki i bardzo smaczny obiadek.Polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Filety umyć,pokroić w kostkę.Posypać chilli.

  2. Paprykę pokroić w paseczki,pieczarki w plastry.Zrobić ciasto,jajka i mąkę ziemniaczaną rozbełtać w misce.Filety przełożyć do ciasta i wymieszać.

  3. Rozgrzać olej na patelni(dość sporo oleju). Wrzucić filet z ciastem na patelnię i usmażyć na złoty kolor.Gdy filety usmażą się,odlać olej,zostawić tylko odrobinę na dnie patelni,wrzucić paprykę i pieczarki,smażyć 3-4 minuty ciągle mieszając.

  4. Przygotować zalewę,sos sojowy rozbełtać z wodą i wlać do mięsa,chwilę potrzymać na ogniu i przemieszać.Podawać z ryżem.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 10 września 2012
Jak ja lubię takie smaczki.....:)
rosse 10 września 2012
haha...ja też:)pozdrawiam:)
Konto usunięte 10 września 2012
co tu dużo pisać , po prostu -pychotka ..5..
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki